Weekendul trecut am avut marea plăcere să merg în a doua călătorie împreună cu Terra Incognito, care a fost prima mea ieșire pe anul 2016.

Așa că în ziua de sâmbătă, 9 ianuarie 2016, m-am trezit devreme (4:30), mi-am făcut bagajul sumar (urma să petrec o noapte la Centrul Ecvestru Dracula din Daneș, județul Mureș) și am purces spre Gara de Nord, locul de plecare.

Am ajuns mai întâi la Cetatea Rupea, județul Brașov, o ruină a vechiului bastion de apărare a sașilor împotriva turcilor și nu numai.

Apoi am poposit la biserica fortificată din Biertan, județul Sibiu. Eu am mai vizitat acest obiectiv cu niște amici, în vara lui 2007, plecând de la festivalul Artmania din Sibiu către casă.

Am avut parte de o mică surpriză, care a constat în vizitarea bisericii fortificate de la Dumbrăveni, județul Sibiu.

Ne-am întors în județul Mureș pentru o scurtă vizită în orașul Sighișoara, apoi am plecat spre locul în care aveam să ne odihnim o noapte: Centrul Ecvestru Dracula din Daneș.  După o cină pe alese, ne-am întins la un joc de Saboteur până spre miezul nopții când s-a închis restaurantul, moment în care ne-am retras spre camere, la somn.

A doua zi de dimineață, după un mic dejun ca la carte, am vizitat Cetatea Sighișoara, singura cetate medievală care mai este locuită încă. Deși umblu pe la festivaluri și concerte prin țară, n-am reușit niciodată să ajung la Festivalul Medieval care are loc în fiecare an între zidurile acestei cetăți. Am ajuns acum și am urcat cele 175 de trepte ale Scării Acoperite spre Biserica din Deal.

Pentru a ne mai odihni puțin am continuat cu vizitarea bisericii fortificate din Saschiz, lângă care am băut cea mai bună apă (din fântână, ca la bunica la Alba) și am terminat excursia cu popasul de la Viscri, unde de asemenea am vizitat biserica fortificată, însă am văzut (pe afară) și casa cumpărată de Prințul Charles al Marii Britanii.

A fost puțin obositor, dar mi-a plăcut foarte mult și merită să faci măcar o dată pe lună o ieșire din oraș. Așa că mă pregătesc să plec la Tușnad de Sf. Valentin și tot cu Terra Incognito.

Poze aici:

http://andreeaw.sunphoto.ro/Prietenii_legendele_si_cetatile_medievale