Și am ajuns la Gaudeamus 2015. Vineri a fost prima zi de participare a mea la târgul de anul acesta.

Am ajuns, am intrat (după ce am fost prevăzătoare și am cumpărat bilete pentru tot weekendul, ca să evit cozile) și după o scurtă vizită la editura Nemira am nimerit în plin la standul Paladin, unde mi-au văzut ochii niște volumașe, a câte 656, respectiv 780 pagini, care alcătuiesc cele două părţi ale romanului fantasy „Calea regilor” scris de Brandon Sanderson. După care am zărit „O istorie secretă a Ţării Vampirilor” volumul 1 ” Cartea pricoliciului” scrisă de fosta mea colegă de liceu, Adina Popescu. Carte pe care o așteptam să vadă lumina tiparului încă de acum un an, de când am avut plăcerea să ascult câteva pagini în lectura autoarei, în cadrul cenaclului Prospect Art, organizat de SRSFF, organism a cărei membră am devenit între timp. Azi sper să primesc și autograf. Și ca să fie meniul complet am pus mâna și pe „Fată înecându-se” scrisă de Caitlin R. Kiernan, despre care am citit numai recenzii bune și instigatoare la lectură.

Apoi m-am întâlnit cu dragul de Lucian Dragoș Bogdan, care m-a condus la standul editurii Crux, de unde am achiziţionat volumele: „Metamorfoze”, „Delirul încapsulat” de Florin Pîtea (care sper să aibă amabilitatea să-mi dea azi autograf și pe numărul 32 din CPSF, unde i-a fost publicată nuvela „În serviciul Maiestăţii Sale Imperiale”) și „În sângele tatălui” de Ciprian Mitoceanu (pe care-l știu virtual de multă vreme și pe care sper să-l cunosc azi în carne și oase), care face parte din seria „Predestinare genetică”. Și cum CRUX are grijă de cititorii săi, am primit „Oase cu dinţi”, o povestire a lui Dan Rădoiu.

Aici „familia” s-a mărit odată cu întâlnirea cu Teodora Matei și ai săi susţinători necondiţionaţi, soţul și fiul, împreună cu care am purces spre standul editurii Tritonic, de unde am achiziţionat noile lansate „Uneori, când visez…” scrisă de Lucian Dragoș Bogdan și „Viaţa și faptele haiducului Tănase Vlăsia” scrisă de Dănuţ Ungureanu.

Următoarea oprire a fost la standul editurii Tracus Arte, de unde am cumpărat „Omul fluture” scrisă de Lucian Dragoș Bogdan în cooperare cu Teodora Matei. Ar fi de menţionat că Teodora Matei se află la primul volum de proză tipărit, până acum are texte publicate în diverse reviste și antologii.

Dacă la standul Tracus Arte am participat la lansările volumelor „Omul fluture” și „Rămășiţele viselor” scrisă de Liviu Surugiu, am făcut poze, am primit autografe, semnul de carte promis de Teodora Matei pentru primii zece cumpărători și ne-am întâlnit cu restul prietenilor prezenţi aseară la târg, ultimul stand vizitat a fost HAC, de unde am plecat cu volumul „Haiganu – fluviul șoaptelor” ce poartă numărul de colecţie 87 cu autograful autorului, Marian Coman, dar și cu „Testamentul de ciocolată” de asemenea cu autograf.

Asta a fost seara de vineri în cadrul târgului de carte Gaudeamus 2015.