Și dacă e sâmbătă e vreo problemă? Nu, nu e.

Mi-am adus aminte că mai primesc niște emailuri de la niște siteuri, tot în limba engleză, cu cărți, unele moca, gratis, altele pe bani, relativ puțini. Explic imediat.

  • Instafreebie rebranduit ca Prolific Works. Intri pe site, îți alegi categoria (genul) de cărți pe care îți place să o citești (crime, romance, sci-fi, etc). Au un timp limită afișat pe fiecare categorie în parte pentru giveaways. Și odată intrat în categorie, te uiți la cărțile afișate și îți alegi ce te atrage. Poate fi o singură carte sau pot fi mai multe. Costurile le plătesc autorii care, astfel, își vor face operele cunoscute. Evident, să nu vă așteptați decât la indie authors. Dar dacă sunt indie nu sunt neapărat proaste. Cu părere de rău am găsit unele indie mai bune decât cele mediocre ale noastre. Aici îți introduci adresa de e-mail și alegi formatul în care să-ți fie trimisă cartea (câteodată sunt 2-3 formate disponibile) și gata.

  • Discover Scifi este un alt site de unde puteți face rost de cărți gratuite sau la preț mic, gen 0.99 pounds. Este un website asociat cu platforma de vânzare Amazon, deci cărțile vor fi practic cumpărate de pe amazon. Au și secțiune de giveaway, una în care prezintă autorii ale căror lucrări le puteți găsi pe site. Vă puteți abona cu adresa de e-mail și primiți noutățile.
  • Storybundle este un website american de promovare a autorilor indie. Câteodată la fiecare două săptămâni, câteodată mai rar, au un pachet de cărți pe o anumită temă. Storybundle mi se pare cel mai calitativ dintre toate, deoarece pachetele prezentate pot fi păstorite de autori cunoscuți, precum: Kevin J. Anderson (a scris romane pentru seriile Războiul stelelor, StarCraft, Titan A.E. și Dosarele X și este coautor al preludiilor la Dune – sursa wikipedia), Lavie Tidhar, etc. Și aici fiecare pachet este valabil o anumită perioadă de timp, undeva la 22 de zile. Fiecare pachet conține un număr de cărți (4-5, etc) pe care poți alege să plătești 1USD pentru toate, însă, dacă plătești minimum de 15 USD iei pachetul inclusiv cu cărțile bonus și în felul acesta ai să zicem, 10 cărți la 15 USD. Uneori și mai multe, spre exemplu, la pachetul military sf care mai este valabil încă 4 zile ai 4 titluri, dintre care unul este o serie de 5 cărți (deci 8 cărți în pachetul original) și bonusurile sunt alte 9 titluri, dintre care o serie de 5 cărți, ajungând la un total de 21 de cărți pentru 15 USD. Deloc scump, aș spune. Și dacă vă mai spun că unul dintre boxseturi (o serie de 5 cărți) conține povestiri scrise de către:

Five by Five (Five by Five: 5 Novellas by Masters of Military Science Fiction Book 1) by [B. V. Larson, Aaron Allston, Kevin J. Anderson, Michael A. Stackpole, Loren L. Coleman, Kevin J Anderson]

Interesant nu? Există 3 antologii din colecția „Five by five”, le puteți găsi pe amazon la prețul de 5 Lire sterline fiecare sau 14.97 lire sterline tot pachetul.

Five by five 2

Five by five 3

Mai vreau doar să precizez că temele de pe Storybundle sunt extrem de variate și abonarea la newsletter evident că nu vă obligă la nimic. Eu consider că este o sursă bună de descoperit cărți și autori americani din orice gen vă este pe plac.